Verzorging kunstnagels

Verzorging&Tips  (Kunst)nagels


Het is belangrijk om zo nodig een nabehandeling te doen, zodat je kunstnagels in een goede condite blijven. Je natuurlijke nagels groeien namelijk gewoon mee.

Gebruik je nagels niet als gereedschap!!! Bij het openen van een blikje of dergelijke. Gebruik eventueel een voorwerp.

Probeer onnodige druk op je nagels te voorkomen, door zo veel mogelijk gebruik te maken van de zijkant van je vinger.

Mocht je regelmatig je nagels stoten, dan zijn deze waarschijnlijk te lang voor je. Vijl ze wat korter met de daarvoor bestemde vijlen.

Doordat je natuurlijke nagels gewoon doorgroeien wordt na verloop van tijd een uitgroeirandje zichtbaar. Deze rand geeft een onverzorgde indruk je kunt deze het beste glad maken met een nagelblok of vijl. Je kan erna een topcoat of een glitterlak gebruiken en de uitgroei  is verdwenen.

Kunstnagels nooit knippen! Ze kunnen barsten en je natuurlijke nagels kunnen erdoor beschadigd raken. Vijlen is de oplossing!

Verwijder nooit met zelf je kunstnagel! Bijten of bewerken met een niet geschikt voorwerp word streng afgeraden! Je beschadigd je natuurlijke nagel!

Ook chemische schoonmaakmiddelen (sint marc, terpentine etc.)beschadigen je kunstnagels. Het is raadzaam om bijvoorbeeld handschoenen te dragen.

Sommige  andere middelen zoals dagcrème met een tintje , haarlak, gel , zelf bruiningsproducten etc.

kunnen u nagels (kunst)nagels  verkleuren of dof maken. Meestal helpt even reinigen met nagellakremover en dan opnieuw aflakken met topcoat.

Houd de achterkant, vrije top, goed schoon door te reinigen met een borsteltje of een schone ongebruikte tandenborstel. Als verkleuring aan de achterzijde optreedt is dit tevens raadzaam te doen met tandpasta even in laten werken en afwassen. Dit is een broedplaats voor bacteriën!

Gebruik dagelijks een verzorgende olie voor  de nagelriemen. Dit voorkomt uitdroging en verharding, waardoor je kunstnagels kunnen loslaten.

Maak gebruik van een handcrème.

De eerste 24 uur harden de nagels nog uit. Vermijd daarom hard stoten!

Meld het altijd wanneer u medicijnen gebruikt, dit kan invloed hebben op de nagels. (zelfs een antibiotica kuur!) Deze kunnen loslaten of afvallen/breken.© Salon Cremers 2018