Zwangerschap en baby massage

Salon Cremers

Zwangerschap- en baby massage

 

Tijdens de zwangerschap gebeurd er in een relatief korte periode veel in je lichaam. De hormonen veranderen je spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en je op de bevalling voor te bereiden. de veranderingen zorgen e meestal voor dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten als pijn in je nek, rug en bekken. Je lichaam houdt vocht vast en het kan zijn dat je slecht slaapt. De Zwangerschapssmassage helpt. om deze klachten te verminderen.

Een 'gewone'massage is vaak tijdens deze periode minder geschikt. Er dient rekening te worden gehouden met bepaalde drukpunten op het lichaam en ook de houding tijdens de massage is anders.

 

Effect

De zwangerschapsmassage werkt, ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie jou en je kind. In de eerste 3 maanden zorgt de massage ervoor dat je je weer fitter voelt, verder verlicht het hoofdpijn en miseelijkheid. vanaf de 4de maand van je zwangerschap kan je rugklachten en beenkrampen krijgen. Maasage verlicht die klachten en je zal je beter in je vel voelen. De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken-,rug-,nek-,en schouderproblemen. verder merk je dat je vocht vast houdt en dat je slecht slaapt. Zwangerschapsmassage verlicht deze klachten.

De behandeling zorgt ook ervoor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam, hierdoor word je je bewuster van de baby in je buik. Je wordt rustig je ademhaling verbeterd, dit is al een goede oefening voor als je straks gaat bevallen!

 

Er wordt bij de zwangerschapsmassage gebruik gemaakt van massageolie, meestal op basis van amandel en jojoba, wat zorgt voor een goede elasticiteit van de huid om zo het onstaan van zwangerschapsstriemen te voorkomen.

 

Wanneer...

De zwangerschapsmassage wordt gegeven vanaf week 14 van de zwangerschap. Ook is het belangrijk dat het een gezonde zwangerschap is. De massage kun je ontvangen tot in de laatste week. Tijdens de eerste afspraak wordt een anamnese afgenomen, waarin je wensen worden besproken.

 

BABYMASSAGE

De babymassage kan al vanaf de 4de week na de geboorte van het kind toegepast worden. De massage heeft het een positieve invloed op de lichamelijke ontwikkeling van het kind. Het kan helpen bij krampjes, verstopping en andere ongemakken. Babymassage stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind (hierdoor kan het extra waardevol zijn voor bijvoorbeeld te vroeg geboren kindjes of kindjes met een handicap).

Vrijwel elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. De massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Babymassage is een vorm van communiceren zonder woorden.

De druk die wordt uitgeoefent en de duur van de massage is afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidstoestand van het kind.

 

Praktische informatie

Tarief zwangerschapsmassage: € 20,00 euro (30 minuten)

Rug, nek en schouders wordt zittend of liggend gegeven.

Tarief zwangerschapsmassage: € 35,00 euro (60minuten)

Rug,nek schouders,benen en voeten wordt zittend en liggend gegeven

 

Tarief babymassage: € 20,00 euro (30minuten) vind meestal eerst overleg plaats

 

Tevens zijn onze massages in combinatie behandeling mogelijk met korting! vanaf €40,00.

 

Kleding: bij de zwangerschapsmassage van 50 minuten houdt je alleen je slip aan (je wordt wel afgedekt met handdoeken of dekens). Bij de zwangerschapsmassage van 30 minuten mag je ook je broek aanhouden.

 

Maureen is na vele vraag ook te boeken voor belly painting! v.a. € 25,00.

 

Vanwege aandacht en respect naar de klant toe masseer ik per persoon, er worden geen duomassages gegeven.

 

 

 

 

© Salon Cremers 2018