Hot Stone massage

Salon Cremers

Hot stone massage

 

Als het buiten boven de 25 °C is, kan je beter geen hotstonemassage ondergaan. Je lichaam kan namelijk bij zo'n temperatuur niet genoeg afkoelen. Verder is deze massagevorm niet geschikt als je koorts of spataderen hebt. Ook niet bij kanker, omdat het de lymfestroom activeert. Bij andere aandoeningen zoals hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap moet je extra voorzichtig zijn, je kan dan het beste eerst overleggen met een specialist.

 

Het masseren met hete stenen is al eeuwenoud. Al zolang de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Men plaatste de stenen eerst in het vuur, waarna ze als verwarming dienden onder een deken van huiden of bladeren. Langzaam aan werden de warme stenen over de gehele wereld voor diverse doeleinden steeds vaker toegepast. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen.

Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maöries en vele andere culturen. Ze gebruikten warme stenen bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt om ziekten en aandoeningen te voorkomen en te behandelen. Hier werden de stenen onder andere op de acupunctuurpunten geplaatst en over de meridianen gestreken.

Een hotstonemassage wordt ook wel Lavastone, Yoastone of LaStone genoemd. Het is een lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang 'Ziel, lichaam en geest zijn één'.

 

Effect

Door de combinatie van warmte en beweging, dit wordt thermodynamica genoemd, kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behandeling effectiever is. Een hotstonemassage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

Hotstonemassage is goed bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis*,reuma *, fibromyalgie*, menstruatiepijn*. Door de ontspannende werking helpt het bij stress en angstgevoelens, maar let op, het werkt niet bij een burn-out.

*Let op: dit geldt niet voor alle vormen van reuma, neem contact op met een arts of therapeut voor een advies.

 

Praktische informatie

Tarief: € 47,00 euro (voor en achter)

Tarief: € 35,00 euro (alleen achter)

Duur: deze massage duurt ca 75 minuten (voor en achter) 60 minuten (alleen achter)

Kleding: bij deze massage wordt alleen een slip gedragen (je wordt wel afgedekt met handdoeken of dekens). In verband met het gebruik van olie adviseer ik een eenvoudige slip te dragen.

Tevens zijn onze massages in combinatie behandeling mogelijk met korting! vanaf €40,00.

 

Bij de Hotstone massage wordt royaal gebruik gemaakt van olie. Daarom is het aan te bevelen om de massage op een moment te ondergaan wanneer je daarna nog kunt opfrissen.

 

Vanwege aandacht en respect naar de klant toe masseer ik per persoon, er worden geen duomassages gegeven.

 

 

 

© Salon Cremers 2018