Cupping

Salon Cremers

Cupping

Wat doet cupping?

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Zo worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief is bestrijding van pijn. Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van energie, het bloed en lichaamsvloeistoffen.

 

Hoe werkt het?

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar de plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst ingemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van het betreffende deel van het lichaam. Toxines –in spieren en gewrichten- worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

 

Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daarbij gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrilt’, met als gevolg algehele ontspanning.

Effecten van cupping

-op de huid:

Toename van de vulling van de bloedvaten in de huid, hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, de stofwikkeling van het huidweefsel versterkt, zweet en andere klieren werken beter. Niet alleen ‘oud’bloed wordt weggehaald, maar ook oude gifstoffen uit de oppervlakte van de huid. Uiteindelijk wordt het vermogen om de huid te vernieuwen versterkt.

 

-op de spieren:

Als reactie zullen de bloedvezels in de spieren geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Ook de lymfe afvoer zal verbeteren.

 

-op de gewrichten:

Door een betere doorbloeding in gewricht na het zetten van een cup in het aangrenzende gebied kan sterke verbetering optreden van pijnklachten.

 

-op de spijsverteringorganen:

Bij chronische constipatie of andere maag- darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van peristaltiek. Ook is dit middendeel van de buik belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van de maag, milt en darmen.

 

-op het zenuwstelsel:

Stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.

 

Uitwerking en (contra) indicaties

Uitermate geschikt voor:

 • Hoofdpijn
 • Rug en schouderklachten
 • Pijnlijke mestruatie, vruchtbaatheidsproblemen
 • Maag en Darmklachten , Afslanken
 • Chronische verkoudheid, astma
 • Hoest en beginnende griep
 • Zwakke spijsvertering

 

Niet geschikt voor:

 • Zwangerschap
 • Melanomen
 • Tuberculose
 • Tumoren
 • Spataders

 

Cupping kan ook gebruikt worden als aanvulling bij cellulitis en andere afslankbehandelingen, omdat de cups het verwijderen van vocht en vet uit de cellen vergemakkelijkt.

 

Na een cupping massage zijn vaak blauw/rode plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm). Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten. Deze massage kan een aanvulling zijn op andere massages of een massage op zich. De eerste paar keren kan een behandeling pijnlijk zijn omdat onderliggend weefsel verstoord is, maar dit is wel een van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Doordat de huis vacuüm getrokken wordt de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandelend gebied min of meer wordt verdoofd. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval heeft de Cliënt 4 dagen napijn. De hersteltijd wordt iedere keer korter.

 

Praktische informatie

Tarief: € 35,00 euro

Duur: deze massage duurt ca 45 minuten

 

Herhaling: om goede resultaten te behalen is het belangrijk dat de behandeling regelmatig wordt herhaald. De frequentie is per persoon verschillend en zal in onderling overleg worden bekeken.

Kleding: bij deze massage wordt alleen een slip gedragen (je wordt wel afgedekt met handdoeken of dekens). In verband met het gebruik van olie adviseer ik een eenvoudige slip te dragen.

 

Tevens zijn onze massages in combinatie behandeling mogelijk met korting! vanaf € 40,00.

In geval van afslanken zijn er rittenkaarten beschikbaar bij aanschaf van 10 behandelingen 2 gratis!

 

Tip: Laat de olie na behandeling intrekken dus niet gelijk douchen, sauna of stoombad.

 

Vanwege aandacht en respect naar de klant toe masseer ik per persoon, er worden geen duomassages gegeven.

 

Voor meer informatie en nog meer voorwaarden betreffende onze massages kijk bij onze Algemene Voorwaarden.

 

 

 

 

© Salon Cremers 2018